Sarmale cu carne de curcan si varza murata, gatite la cuptor

de anuta in Mancare copii, 26 Iun 2019 | 4401 vizualizari

 

Meniu pentru copii!
Sarmalute delicioase din carne de curcan pentru copilasi mici,pitici si voinici!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne tocata de curcan,
  • o cescuta de orez,
  • 1 ceapa rosie,
  • 1 legatura de marar verde,
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • sare,
  • amestec de condimente uscate(cimbru,oregano,maghiran,dafin),
  • 1 lingura de pasta de tomate,
  • 1 varza potrivit de mare murata,
  • un pic de afumatura,
  • 2-3 foi de dafin,
  • ulei de masline.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu carne de curcan si varza murata, gatite la cuptor:

Se amesteca carnea tocata cu orezul spalat si scurs bine, cu ceapa taiata marunt, verdeata maruntita, uleiul de masline (cca 100 ml) sarea, condimentele. Se amesteca bine compozitia, se poriveste gustul dupa referinta cu sare si arome. Se lasa cca 30 minute, sa se intrepatrunda aromele. Eu las compozitia peste noapte in frigider.
Intre timp spalam varza in mai multe ape reci, se stoarce bine, presand-o in maini, apoi scoatem cu un cutit frunzele de sarmale, indepartand cotoarele daca este cazul. Se infasoara cate o lingura de amestec in cate o foaie de varza potrivit de mare (se taie in 2 daca frunza este mai mare), se infasoara bine, indesand capetele in interior cu degetul, apoi se asaza una langa alta in cratita, pana se termina compozitia.

Deasupra sarmalutelor asezam cateva bucatele de afumatura si restul ramas de varza, tocata marunt. Se dilueaza pasta de tomate in apa si se toarna deasupra. Se presara cateva foi de dafin, se completeaza cu apa cat sa acopere bine sarmalele si dam cratita la cuptor, la foc domol.

Cand incep sa fiarba, dam focul mic si lasam aproape o ora, pana se rumenesc frumos deasupra. Daca vrem sa iasa un pic mai grase, adaugam deasupra si un gat de ulei de masline.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu carne de curcan si varza murata, gatite la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

27.06.2019, 21:00

Ce bune mai sunt si ce frumos s-au rumenit!

vasimur 1

28.06.2019, 08:57

dantes 1

28.06.2019, 14:25

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Avocado toast - 4 combinatii de mic dejun sanatos